Jos “eteläiset slaavit” ovat kuuluisia puolustajistaan

Bronislav on yksi niistä yleisistä jalkapalloilijoista, joita on joskus vaikea löytää. Unpretentious puolustaja, joka voi pelata ehdottomasti missä tahansa asemassa puolustuksessa sekä hedelmällisesti yhteyden hyökkäyksiin – tämä on kultakaivos. Nastasic ja Kolarov, jotka lähitulevaisuudessa muuttivat Manchesteriin, vahvistavat jälleen kerran, että jos on tarpeen etsiä yleisiä pelaajia, niin tämä olisi varmasti tehtävä Serbiassa.

Jos “eteläiset slaavit” ovat kuuluisia puolustajistaan, Bosnia ja Hertsegovina, Kroatia, Bulgaria sekä Montenegro ovat hyökkäävät pelaajia ja keskilinjaa. Nikitsa Jelavic, Dzeko, Jovetić, Tonev, Berbatov, Modric, Eduardo da Silva – tämä on epätäydellinen luettelo Balkanin strikeereistä, jotka tuovat tai tekivät viime aikoina valtavan hyödyn klubilleen toisella puolella kenttää. Berbatov on yleensä yksi Englannin Premier-liigan parhaista hyökkääjistä viime vuosikymmenellä, joka oli hyödyllinen paitsi Tottenhamissa, jossa hänet luotettiin joukkueen johtavana maalintekijänä, mutta myös Manchester Unitedissä, jossa hän hän meni ulos korvaamaan hänet niin monta maalia, että se ei yksinkertaisesti sovi päänsä.

Bosnian jalkapalloilijoiden erillinen etu on heidän mentaliteetti. Jos yrität kuvata niitä yhdellä sanalla, “työarkomaanin” määritelmä sopii laskuun. Korkeasta teknologiasta, taitosta ja muista olennaisista näkökohdista huolimatta Balkanilla on jalkapallo kovia työntekijöitä, taistelijoita luuhun, joten “voima-liigassa”, jossa taistelu ja sitkeys tulevat esiin, niiden sopeutuminen kulkee melko nopeasti.

Kummallista kyllä, kapitalistisessa maailmassa, jossa rahat usein asetetaan ennen kaikkea, Balkanin niemimaan jalkapallon pelaajat eivät ole ryöstöjä, heillä ei ole paisutettuja palkkoja, ei vaatimuksia millään tavoin ansaita enemmän kuin joukkuetoverinsa. Ja vaikka valtavat, upeat keinot kaadetaan jalkapalloon, kukaan ei koskaan käänny pois hyvistä mestareista, jotka ajattelevat hieman eri tavalla.