Euroopan arvostetuimman klubiturnauksen

Kun Manchester City lähetti David Brooksin kellumaan vapaasti, hän ei juuri löytänyt uutta klubia – hän oli liian ohut ja lyhyt. Lopulta Sheffield luotti häneen – eikä katunut sitä. Bournemouthiin siirtymisen jälkeen hän jatkoi nopeaa kehitystään, ja hänelle tarjottiin jo uusi pitkäaikainen sopimus. Walesissa hänen nimensä mainitaan yhdessä Gareth Bale ja Aaron Ramsey.

Brooks erottaa näkemyksen ja tekniikan, mutta hän osoittautui myös huomattavan joustavaksi sekä fyysisesti että psykologisesti. Hän omalla kustannuksellaan kirjasi kuusi maalia ja neljä avustajaa. On epätodennäköistä, että hän viipyy “kirsikoissa” – grandeesit ovat jo kiinnostuneita hänestä.

Ben FOSTER (“Watford” West Bromista, ilmainen)

Premier-liigan parhaat siirrot tällä kaudella

Tässä Premier League -julkaisussa Ben Foster sijoittuu kolmanneksi pelastusten lukumäärässä ja toiseksi toisessa kerroksessa. 35-vuotias maalivahti oli uskomattoman hyödyllinen ja useaan kertaan pelasti ”hornetit” vaikeassa tilanteessa.

Englantilainen voi kiittää valmentajaa Javi Garcíaa, joka heti teki hänestä ensimmäisen numeron ja otti tämän nimityksen pois kokeneelta Eurelio Gomezilta. Brasilian itsensä mukaan, joka ei näytä olevan loukkaantunut, nyt Foster on liigan paras maalivahti.

Helmikuussa Foster nimettiin vuoden maalivahtiin Lontoon jalkapallopalkinnoissa Batterseassa. Hänen pitäisi olla kauden pelaaja Watfordissa.

Euroopan arvostetuimman klubiturnauksen 54. viikon viimeinen ottelu järjestettiin 27. toukokuuta 2009 Roomassa Olympiastadionilla, jota on vuodesta 1992 nimetty UEFA: n Mestarien liigaksi.

Ratkaisevassa ottelussa Barcelona pelasi Manchester Unitediä vastaan, ja Samuel Eto: n tavoitteiden ansiosta ensimmäisellä puoliskolla ja toisessa Lionel Messi osoittautui vahvemmaksi kuin Mancunians – 2: 0.

Tuona kaudella 23 jalkapalloilijaa taisteli Barcelonaa, jotka tulivat kenttään osana Mestarien liigaa. Kymmenen vuotta on kulunut ja tämä on erinomainen syy muistaa entiset voittajat ja myös selvittää, missä ne ovat nyt ja mitä he tekevät.

Victor WALDES, maalivahti
Pelasi 14 ottelua Mestarien liigassa 2008/09

Victor Valdes pelasi Barcelonassa vuosina 2002-2014, kun hän oli pelannut 536 ottelua kaikissa virallisissa turnauksissa, minkä ansiosta hän voi olla klubin ennätysmies pelattavissa olevien maalintekijöiden joukossa.