Port Vale’s Bruno Ribeiro: ”90% siitä, mitä teen nyt, olen oppinut José Mourinhosta”

”Vain 17 000 ihmistä siellä”, Ribeiro sanoo pitkällä huokauksella. ”Sillä klubille, massiiviselle klubille… pffff… tuntuu vain surulliselta. Jimmy ja minä puhuimme myöhemmin muistellen, kuinka kannattajat rakastivat meitä tuolloin, kuinka lähes 40 000 tulisi joka viikko ja tekisi niin hämmästyttävän tunnelman. Jos haluat mennä sinne nyt ja nähdä, miten asiat ovat – se on hyvin vaikeaa. Bradford kiertää Checkatrade Trophy -sääntöjä, koska läsnäolot laskevat lisää Lue lisää

Ulkopuolella palaa Ribeiron reverie. Taustalla on koskematon Vale Parkin piki, ja jos Leeds tarvitsee elämää, hänen nykyiset työnantajansa tarvitsevat varoja itsestään.Port Vale ei ole päättynyt korkeammaksi kuin yhdeksäs kolmannessa tasossa vuodesta 2004 ja Ribeiro, joka on nyt viisi vuotta hänen johtotehtäväänsä, sai toukokuun lopulla kutsun valmiiksi. Ne viikot, jotka viettivät tiimien ja tyyleiden opiskelua liigoissa – kiinnittäen erityistä huomiota siihen, miten taistella suoria taktiikoita ja voittaa toiset pallot – oli maksanut osinkoja ja lyhyt oli kääntyä klubin puolelle, jossa on yksi liigan alhaisimmista budjeteista. / p>

”Kun tulin tänne, meillä oli seitsemän pelaajaa”, Ribeiro sanoo kertoen kertomuksen, joka on kaukana epätavallisista näistä päivistä. ”Tarvitsimme pelaajia kaikkialla, jokaista paikkaa. Soitin edustajia, pelaajia, ystäviä, katselin muutamia videoita ja menin katsomaan joitakin live-pelejä.Meidän oli tehtävä se nopeasti, ja minun on sanottava kiitokseni kaikille, jotka auttoivat minua, koska kaikkien näiden pelaajien tuominen Englantiin ja tiimin tekeminen ei ole helppoa.

Kun Ribeiro oli valmis, 18 uutta kaksi kolmasosaa ulkomailta. Hänen kontaktikirjaansa oli tehty temppu; neljä saapuneista tuli kotoisin Portugalin kotoisin olevista klubeista, kun taas kaksi, lupaavia keskikenttäpelaajia Anthony de Freitas ja Sébastien Amoros, olivat viimeisiä Monacossa Ribeiron ystävän Leonardo Jardimin alla. Se tuntui ja ehkä vielä tekee riskialtista liiketoimintaa. Halvojen ulkomaalaisten joukkolähetyksiä yhdeksi ja kahdeksi liigaksi ei ole juurikaan onnistunut; Englannin kyvyttömien jalkapalloiluvaatimusten puute on resepti menettää otteluita, ja pukuhuoneet voivat kääntää veitsen edelleen.

Ribeiro oli askel eteenpäin.Hän tiesi, että kulttuurien yhdistelmä tarvitsisi apua ja toisti temppua, jota hän oli käyttänyt saman kesän aikana, kun hän oli vastuussa Vitória Setúbalista, nimittäen kolme viime vuoden kauden englantilaista osaa – Jak Alnwick, Ben Purkiss ja Anthony Grant. kapteenit nopeuttavat asettumisprosessia.

”18 kappaleen yhden kapteenin saaminen olisi ollut erittäin vaikeaa”, hän sanoo. ”Muutama ihminen oli yllättynyt aluksi -” se ei koskaan tapahdu täällä ”, mutta he ovat nähneet, kuinka tärkeää se on. Kolme kapteeni on helpompaa; se varmistaa, että jokainen saa tarvitsemansa avun ja huomion ja tekee pukuhuoneesta vahvan. Nämä kaverit tietävät, mitä haluan sisään ja pois kentältä, ja he ovat olleet fantastisia – se toi kaikki yhteen. ”

Jotain on varmasti oikeassa.Ribeiron puoli on kuudennen jaossa ja lopulta Millwallin viime kuussa voittanut Vale Parkin ennätyksen voittamalla ensimmäiset viisi kotipelejään. Suurin osa ulkomaisista allekirjoituksista kevennetään kevyesti, mutta entisen Vitória-leikkikentän Paulo Tavares vetää merkkijonot keskikentällä, houkutteleva jalkapallomerkki vie vähitellen tukijoita takaisin.

“Ensimmäisestä päivästä he ymmärsivät mitä halusin ja mikä helpotti minua ”, Ribeiro sanoi. ”Asiat ovat muuttuneet Englannissa soittamisen jälkeen; Silloin se oli vain pitkä palloja alemmilla osastoilla, mutta nyt League 1: ssä voit nähdä kuusi, seitsemän joukkuetta, jotka alkavat pelata jalkapalloa. Peterborough, Swindon, he yrittävät pelata. Siirrymme takaa, pyrimme pelaamaan hyviä jalkapalloja faneillemme ja tämän kauden loppuun mennessä haluan nähdä tämän stadionin täynnä. ”

Se voi olla venytys.Vale Parkilla voi olla 19 000, ja varovaisen optimismin vuoksi vain 5 605 Burslemilta ja sen jälkeen näki Coventry Cityn lopun, että historiallinen koti kulkee viime lauantaina. Sillä on tuolloin unohtunut maa, joka näkyi korotettuna ruohopankin ja tiilikerrosten avulla, jotka sijaitsevat koillisosaan kulkevan rautatieaseman edessä ja ympäröivän alueen merkkejä kuolevalle teollisuudelle. Facebook Twitter Pinterest Bruno Ribeiro käsittelee Chelsean Frank Sinclairia nykyisen Port Vale -johtajan aikoina Leedsissa 1990-luvun lopulla. Valokuva: Mike Hewitt / ALLSPORT

Korkean profiilin kävijä voi kuitenkin pudota seuraavien kahdeksan kuukauden aikana. Ribeiro ja José Mourinho ovat Setúbalin molemmat pojat ja palavat suurimman osan elämästä.Mourinhon isä Felix antoi teini-ikäisen Ribeiron debyyttinsä Vitoriassa ja perheet ovat olleet lähellä. Ribeiro vietti aikaa koulutuksen ja ottelujen valmistelussa Mourinhon loitsujen aikana Chelseassa ja Real Madridissa, kun taas Port Vale -johtajan Norman Smurthwaiten kolmella ehdokkaalla voitiin valita hiljattain avoimesta työpaikasta.

”Puhun hänen kanssaan joka viikko, hän on erittäin hyvä ystävä ja sanon aina, että hänen isänsä on isäni, koska hän auttoi minua niin paljon”, Ribeiro sanoo. ”Hän on 45 minuuttia tiellä, joten joskus tapaamme juomaa. José on fantastinen, hyvä mies, todella vilkas ja onnellinen koko ajan, ei vain sama henkilö, jota näet televisiossa tai lehdistössä.Pöydässä, jossa oli kuusi tai seitsemän ystävää, hän on hyvä yritys.

”Hänen kanssaan oppiminen muutaman kuukauden ajan oli minulle välttämätöntä, se teki suurta eroa. Minulla on omat ajatukseni, ja hänellä on vain 90% siitä, mitä teen nyt, olen oppinut häneltä. ”

Portugalin johtajien liiton jäsenenä on ilmeisiä etuja, mutta puoli vuosikymmentä kaivoksessa ei ole ollut tavallista purjehdusta. Viime heinäkuussa Ribeiro otti Bulgarian mestareiden, Ludogorets Razgradin, haltuunsa vain kuuden viikon jälkeen, kun hänellä oli itsepintainen väitetty sopimusrikkomus, joka on edelleen Fifan salaamossa.Ludogorets väittää jättäneensä hänet hänen sopimukseensa liittyvistä kurinpidollisista syistä; Ribeiro sanoo, että hän erosi ja ei ole syytä syyttää hänen syistä.

”En itse allekirjoittanut yhtä pelaajaa”, hän sanoo. ”Omistaja meni Brasiliaan, löysi pelaajia, toi heidät ja en koskaan tiennyt asiaa. Kerran menin pukuhuoneeseen ja siellä oli uusi mies, joka istui siellä, joku, jota en olisi koskaan kertonut. Toiset, olisin avannut sanomalehden ja nähnyt, kuka allekirjoitti Ludogoretsia. Josh Morrisin kauneuslaki pitää rautaa kiehumispisteessä | Alan Smith Lue lisää

”Toinen päivä menin kouluttamaan klo 10 aamulla, ja urheilun johtaja oli siellä. ”Sinun täytyy järjestää koulutusta kello 19”, hän sanoi. ”Miksi?” Kysyin, ja hän kertoi minulle, että pelaajien vaimot tarvitsivat seurata istuntoja. Hullu!En voinut sallia sitä, se on häiritsevää ja ei ole keskitytty. En voinut toimia niin kuin he halusivat, joten sanoin, että menen kotiin. Se on iso klubi, jolla on erittäin hyvät tilat, mutta ihmiset… ”

Ei enää tarvitse sanoa, ja Ribeiron seuraava asema, Académico de Viseu Portugalin toisessa tasossa, oli myös huonosti merkitty. Tällä kertaa ei ollut koulutustarvikkeita, pisteiden puutetta, eikä siitä tullut mitään palkkaa. Kolme viikkoa ja viisi peliä riitti Ribeiron toivomukseen. Saatuun vapaa-aikaan hän aloitti Englannin kiertueen ja sai tauon, jonka hän oli halunnut. Smurthwaite on vaatinut yhtenäistä huipputason haastetta ja Ribeiro on helposti paineessa.Kilpaileminen Sheffield Unitedin kanssa, jossa hän vietti kaksi vuotta Leedsin poistumisen jälkeen, ja samanlaisten resurssien seurat ovat korkeita järjestyksiä, mutta hän tuntee itsensä epäselväksi.

“Puheenjohtaja ei voi olla kunnianhimoisempi kuin minä”, hän sanoo. ”Talousarvostamme ei ole suuri verrattuna muihin, kuten Unitediin, joiden mielestä minulla on 11 miljoonaa puntaa, mutta työskentelen sen parissa ja haluamme siirtyä eteenpäin. Minulle tämä on mestaruusklubi. ”

Ribeiro vaatii näyttämään tietä pysäköintialueelle haastattelun jälkeen – sellainen kohteliaisuus, jota hän huokuu – ja Vale Parkin päävastaanotossa istuu Miguel Santos, nuori maalivahti allekirjoitettu Benfican B-joukkueesta.Esityksiä tehdään ja Ribeiro nauraa: “Katso, voimme nyt kirjoittaa pelaajia Benficasta, eikö?” Jos joskus on valitettavaa toisen klubin hajoamisesta, joka kerran tarkoitti niin paljon, hänen elämäntapaansa Port Valessa on nopeasti etusijalla.