Az Atlanta United a korábbi Argentína főnököt, Tata Martinót nevezi ki első vezetőedzőnek

Gerardo “Tata” Martino, a korábbi argentin edző, aki abbahagyta a nyár Copa América Centenario felemelésének elmulasztását, az Atlanta United-t fogja vállalni az MLS-en az első évadban. FC: tisztelet Olvass tovább

Martino-t kedden megerősítették a klub alapító vezetőedzőjeként.Az 53 éves férfi lemondott Argentína posztjáról júliusban, tiltakozva, hogy az argentin FA-nál „súlyos problémát” nevezett, és Atlanta az elmúlt néhány hónapban internetes sportfogadás tárgyalásokat folytatott, hogy Amerikába vigye.

„Örömmel látjuk, hogy Gerardo kaliberje és törzskönyvvezetője vezeti csapatunkat a kezdeti szezonban” – mondta Atlanta Egyesült elnök, Darren Eales. „Ő mély tapasztalata és sikere mind a klubban, mind a nemzetközi szinten önmagáért beszél, és látása és megközelítése nagyon jól illeszkedik klubfilozófiánkhoz. Bízunk benne, hogy képes a győztes kultúra kialakítására mind a pályán, mind a pályán. ”

A következő szezonban az Atlanta csatlakozik a Minnesota United-hez, mivel a bajnokság 22 csapatra bővül.A Martino kinevezése puccsot jelent a ambiciózus franchise-hoz, amely már több mint 22 000 szezonjegyet adott el a Seattle MLS bővítőcsapat rekordjának megszüntetésére.

„Ez egy hihetetlenül izgalmas és történelmi nap klubunknak” – mondta Atlanta Egyesült tulajdonos Arthur Blank. „A Gerardo példátlan szintű nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a vezető edzői pozíciónkban, amely értékes eszköz lesz a játékosok számára, és bemutatja a Major League Soccer folyamatos növekedését. Örülünk, hogy úgy döntött, hogy csatlakozik a klubunkhoz, és várjuk, hogy üdvözöljük őt Atlanta-ba. ”

Martino felügyelte a 19 győzelem rekordját, hét döntést és három veszteséget az Argentínaért felelős két év alatt, de nem sikerült megragadnia a trófeát, unibet online sportfogadás annak ellenére, hogy a csapatát két egyenes Copa America döntőbe vezette.Az idei Copa-ban, egy évvel az ugyanazon eredmény után egy évvel később elvesztették a chilei büntetését, a tavalyi versenyen egy 0-0-os lövés után lövöldözéses vereséget. p> Martino 2013-14-ben a liga-i csapat második csapatába vezette a Barcelona-t, és 2010-ben vezette Paraguayt a világbajnokság negyeddöntőjére, ahol elvesztették Spanyolországot. A Newell Old Boys oldala 2013-ban elérte a Copa Libertadores fesztivált.