Eri asiantuntijat vertailivat tätä kaveria Steven Gerrardilla

Michael Johnson (Englanti)
Pelasi: Manchester City ja Leicester. Valioliigan ottelussa oli 37 ottelua, pisteytti 2 maalia ja antoi 6 voittoa

Eri asiantuntijat vertailivat tätä kaveria Steven Gerrardilla tai Michael Ballackilla pelin tavoin, mutta Michael Johnson ei voinut toistaa näiden hienojen jalkapalloilijoiden uran. Hän kaatui erittäin kauniisti “Manchester City” kaudella 2006/07, ja seuraavana vuonna tuli “kansalaisten” avaintekijä, osallistui 23 ottelussa Valioliigan ja erottui 2 maalia. Menestyksekäs peli herätti huomiota Johnson Liverpoolista, joka oli valmis maksamaan 12 miljoonaa puntaa lahjakkaan keskikentän siirtoon. Manchester City kuitenkin kieltäytyi tekemästä sopimusta, mieluummin jättäen Michaelin heidän riveihinsä.

Valitettavasti, koska 2008/09 kausi Johnsonin uralla, kaikki meni vääräksi. Ensinnäkin hän sai vakavan loukkaantumisen hamstringistä, joka sai hänet toimimaan mestaruudesta loppuun saakka. Michael pystyi palaamaan kentälle syksyllä 2009, mutta vain pelata minuutti Premier League-ottelussa ja viettää muutaman pelin penkillä. Sitten Johnson alkoi jälleen käsitellä vammoja – vahinkoa vatsalihaksille, polvinivel, ja sitten kaikki sama hamstring-vammo todella lopetti keskikenttäpelaaja uran. Vakavien vammojen vuoksi Johnson hajosi psykologisesti, alkoi juoda alkoholia ja saada ongelmia ylipainossa. Tammikuussa 2013 Manchester City päätti irtisanoa sopimuksen keskikentän kanssa maksamalla hänelle rangaistuksen, ja muutama kuukausi myöhemmin 25-vuotiaana Johnson päätti lopettaa ammattiuransa jalkapalloilijana.

Abou Diaby (Ranska)
Pelasi: Auxerre, Arsenal ja Marseille. Valioliigan otteluissa oli 124 ottelua, 14 maalia ja 11 ottelua

5 sukellusvenettä, joiden urakehitys oli vioittunut

Arsenal-partiolaiset huomasivat Diabyn Auxerressa, jonka jälkeen klubipäällikkö Arsen Wenger vaati henkilökohtaisesti tämän keskikentän allekirjoittamista. Gunnersin ranskalainen valmentaja näki Abu Diabissa jalkapallon pelaajan, joka voisi tulla uudeksi Patrick Vieiraksi Arsenalille. Hän oli fyysisesti voimakas, taktisesti miellyttävä ja teknisesti hyvin varusteltu keskikenttäpelaaja, joka pystyi tekemään lähes kaiken tarvittavan kentällä.