Sevillan edistyminen ylpeilee, mutta Lionel Messin taikuus voittaa päivän

Perjantaina iltapäivällä Sevillan Ramón Cisneros Palacios -koulutusmaailmassa, jossa on jättiläinen mainostaulu, jossa Jesús Navas ja Sergio Ramos pitävät MM-kisoissa, ja siellä on optimismia – paljon. Siinä on kalkitut seinät, ja se on elämää – tarpeeksi, että se tuntuu todelliselta, ei steriililtä ja saniteettitilalta – pesuhuone yhdestä nurkasta, pari näistä pumppauspelaajista on lattialla, kuten onnettomuudet, ilma hitaasti paeta. Mutta he ovat ainoa asia tästä paikasta, joka on deflatoitu. Neljänneksi kotimaassa, lähes kaikkialla Mestarien liigassa, iloitsut siitä, että heiltä ei ole voitu puolustaa Europa-liigan voittoa kolme vuotta, elämä on hyvä.Sevilla pelaa hyvin ja voittaa odotettua nopeammin, urheilujohtaja myöntää. “Ajattelimme, että sopeutuminen olisi hitaampaa”, Monchi sanoo.

Hänen johtajansa on eri mieltä: “Sinulla on aina se toivo”, hän on sanonut. Mutta sitten hänen johtaja on Jorge Sampaoli, optimisti ja harrastaja, jonka vaikutus tuntuu täällä, mies, joka valittaa jalkapalloilijoiden tulossa “toimihenkilöiksi”, mieluummin heistä “taiteilijoiksi”. Hän haluaa heidät nauttimaan tästä. Jos aluksi pelit eivät olleet täysin vakuuttavia, ihanteellinen säilyi ja tulokset tuottivat niitä; nyt heillä on molemmat. He ovat voittaneet jokaisen kotiottelun ja jopa onnistuneet voittamaan pois, vuosi myöhemmin. He ovat menettäneet vain kerran – San Mamés – ja he voittivat Atlético Madridin, jonka kapteeni Gabi väittää olevansa ehdokkaita.Syvällä, Sevillan pelaajat eivät usko, että he ovat – sitten taas Gabi ei ajatellut Atléticoa vuosina 2013-14 – mutta he todella nauttivat tästä.

Tästä syystä joku jäsen valmentaa: “Jos hänellä on sellaiset hetket”.

Hän on Leo Messi. Ja hän tekee. Hän kysyi, voisiko hän selittää hänen jalkapalloilun identiteettinsä kaksi viikkoa sitten, Sampaoli sanoi: “Kyllä. Älä pelkää. Älä odota. Ajattele enemmän tavoitteesta kuin omasta. Haluat pallon. Mene se. “Se pallo on sinun, kun se ei ole, ota se takaisin. Viiden sekunnin raja nopeuttaa sitä. Hän on täysin erilainen kuin Unai Emery, Nico Pareja myöntää: hyökkäys aina. Älä odota, hallitse. Samaa Sampaoli käyttää paljon, mistä jotkut eivät, ilmaisemalla jotain hänen ideastaan: jotain.Se ei käänny niin hyvin, mutta se on vallan valloittaa, aliuttaa, määrätä, aihe. Hän haluaa, että hänen tiiminsä asetetaan vastustajilleen – ylittämään heidät. Hänen Chilen joukkue oli ehkä lopullinen ilmaus: ahdistus, joka latautuu eteenpäin pelottomasti.

Sunnuntaina Sevilla teki samoin. Ensimmäinen laukaus tuli 34 sekunnin kuluttua, toinen jäljessä 48: llä. 1.21: lla heillä oli kolmasosa. Seitsemäntoista sekunnin kuluttua Barcelonassa oli ensimmäinen, joka rikkoi paineita. Oli harvinaisia, että he tekivät niin, aallot törmäsivät useammin niihin. Sevilla leimasi. Escudero volleyed leveä. Vitolon laukaus estettiin. Sitten Vitolo sijoitettiin. 15.02, kello sanoi. Sevilla oli noussut kentän toisesta päästä toiselle, huutaen avaruuden läpi. Yksi-nolla ja näytti siltä, ​​että tulisivat yhä enemmän.

Nopeammin ja nopeammin ne menivät.Korkeampi myös: Barcelonan kaarre, joka usein hieman kirjaimellisesti puristetaan pienimpään tilaan kulmapulkin ja faneilla – ei ulos. Pablo Sarabiaa pelattiin, mutta yritin laittaa se pois taaksepäin. Sitten hänellä oli ampuma estetty. Vitolo laittoi toisen. Sevilla kaatoi vastustajiaan. Tämä oli jotain, juuri siellä. Hyökkäys päättyi yhteen täysipäiväiseen toimitukseen toiselle. Sevilla lensi: Mariano, Vitolo, Luciano Vietto, Escudero – ne kaikki itse asiassa. N’Zonzi ja Nasri ovat hallinnassa; Barcelonassa, keskikentän kerran määrittämässä joukkueessa ei ollut keskikenttää: se oli kaikki, mitä he voisivat tehdä katsomassa Sevillaa, liian nopeasti, jotta se pysähtyi. Se oli hengästynyt ja loistava. Samuel Umtiti vastusti. Laukaukset nousivat ylös: seitsemästä kahteen. Pallo oli heidän, Barcelonasta.Myös lyijyä.

Ja sitten, kolmen minuutin ajan puolen tunnin kuluttua, Barcelona mursi ja Messi -pelissä – varovasti, hienosti sivuttain maalivahdin ohi maalivahdin – ja jotain muuttui. Jotain? Kaikki. Messi, ennen kaikkea. “Se oli ratkaisevaa, emotionaalisesti”, Sampaoli myönsi. Yhtäkkiä Messi oli kaikkialla. “Meillä on suunnitelma Barcelonalle ja toinen Messi”, Sevilla manageri oli sanonut ennen peliä; 40 minuuttia se onnistui, minuutti myöhemmin se oli palanen. Miksi ei suunnitelmasta lopettaa Messin toimintaa, häneltä kysyttiin. “Koska joskus Messi voit pysäyttää hänet ja joskus hän ei,” Sampaoli sanoi. “Kun peli rikkoo [avaa], hän on pysäyttämätön.”

Pelin avautui.Tila näytti Sevillan väsyneenä, eikä pystynyt pitämään yllä tätä painostusta, ja Barcelona otti vallan, vaikka valvonta ei koskaan ollut täydellistä ja ottelu pysyi hengissä viimeiseen asti. Neymarin mahdollisuudesta 92 minuutin kuluttua Sevilla lähti kilpailemaan toisesta päästä ja voinut tasoittaa, Pizjuán houkutteli rangaistuksen ja valitti, kun vain kolme minuuttia oli lisätty. Ei pelkästään Pizjuánia: kaikki pahoinpitelivät pelaajat halusivat jatkaa tätä kauemmin. Kun lopullinen pilli meni, ja lopullinen pisteet 2-1 kävijöille, oli ilo ja helpotus Barcelonan ja eräänlainen surullinen tyytyväisyys Sevillan. He olivat olleet loistavia, vaikka heitä olisi lyöty.

Luis Enriquen puoli puolestaan ​​oli vastannut erinomaisesti epäilyjen keskellä. Hän kuvaili peliä “ihana, intrepid, kahden riskialttiimman ryhmän välillä”.Se oli myös tärkeä, valtava hänen puolelleen. Hän vaati, että se oli myös “ansaittu”. Denis Suárez tuotti parhaan tuloksensa palatessaan kesän aikana matkallaan otteluun; Neymar juoksi Marianoon, paineen helpottaminen avainhetkillä; Sergio Busquets päätyi lopulta pallon takaisin, hidastaa peliä alaspäin. Umtiti ja Javier Mascherano ryntäsivät ja ampuivat tulipaloja; Voittaja voitti Luis Suárez. Ja Leo Messi, no, Leo Messi teki kaiken ja oli kaikkialla. Facebook Twitter Pinterest Luis Suárezin Barcelonan tavoite hiljattain tunnin jälkeen tuntui lopulta ratkaisevalta, kun hänen puolellaan tuli takaa Sevillasta. Valokuvan: Jorge Guerrero / AFP / Getty Images

Sevillan valmennushenkilöstö tiesi aina, että hän voisi tehdä jotain tällaista. He olivat nähneet sen ennenkin.Mutta he eivät odottaneet jotain aivan tätä hyvää.

On olemassa klisee, joka kulkee loputtomasti, kun vähemmän tunnettu pelaaja tekee jotain ihmeellistä: jos Messi olisi voittanut sen, että olisimme räpäyttyneet siitä viikon ajan. Se ei ole totta; Itse asiassa joskus tuntuu päinvastoin: Messi on tehnyt merkittävän niin rutiinin, että se pysähtyy niin merkittävältä. Hän tekee vain mitä hän tekee. Ei ole paljon uutta sanoa; kaikki hyvät sanat loppuivat jonkin aikaa sitten. Jopa kirous ei tee nyt.

He sanovat, että saat tuhat apinoita tuhatta kirjoituskoneelta ja he lopulta keksivät Shakespearen täydelliset teokset.Ehkä, mutta tuhannet apinat voisivat saada tuhat kirjoituskoneelta – Jumala tietää, että Espanjan urheiluvälineet ovat yrittäneet – ja heillä ei vieläkään ole kovin paljon uutta kuvaamaan Messia. Pep Guardiola oli oikeassa, kun hän sanoi: “Älkää kirjoittako häntä – katsokaa häntä.” Mutta tällä kertaa oli erilainen. Messi teki maalin, joka muutti tätä peliä – niin pitkälle, niin vakio – ja sitten jopa omien standardiensa mukaan tuotti toisen puoliajan suorituskyvyn, joka oli järjetöntä. Outoa hyvä. Niin hyvä, että on perusteltua puhua jo kerran, ehkä jopa kirjoittaa. Hän löi yhden ja avusti yhtä; mutta tuhlaavaan viimeistelyyn hän olisi voinut maalata kolme ja avustaa kolmea. Yksi heistä, harhauttamalla tilaa, joka ei ollut siellä, olisi ollut kahden parhaan kahden tai kolmen tavoitteen joukossa.Jos Messi olisi tehnyt niin, olisimme todella puhaltaneet siitä jo viikkoja. Voimme mennä tästä näytöstä viikon ajan. Ehkä jopa vuosia.

Kun jalokivikokoonpanot esittivät telineissä, papereiden punsit olivat väistämättömiä: kuninkaat, valtaistuimet ja majesteettisuus olivat kaikkialla paikoissa, imperiumien ja hallitsevan. Ehkä kaikkein selkein oli Lord Varysin lainaus, joka teki sen medialle: “Erittäin pieni ihminen voi heittää suuren varjon.” Messi on pieni mies, mutta El País kutsui häntä “jättimäiseksi”. Hän ohitti, ohjasi ja kontrolloi: hän hallitsi ja puolusti, deaktivoi vastustajat ja aktivoivat tiimikaverit. Hän varjosti tämän koko pelin. Varjo? Valo, enemmän. Yleensä hän näki pelata omaa tahtiaan, tällä kertaa hän oli hyperaktiivinen ja hän oli kaikkialla.No10, No4, No9, No7 ja No8 yhdessä: Messi, Xavi ja Iniesta. “Hän voi pelata missä tahansa”, Luis Suárez sanoi. “Messi” Distefanoed “Sevilla”, AS väitti.

Se on jotain lausuntoa. Ei voi olla pelaajaa, joka on koskaan vaikuttanut klubipeliin, kuten Alfredo Di Stéfano, joka oli kaiken. Koska hänen joukkuetoverinsa Amancio Amaro sanoi: “Hän oli puolustaja, keskikenttäpelaaja ja hyökkääjä. Hän oli vitun robotti! “L’Equipe kutsui häntä” L’Omnipresent “. Helenio Herrera huomasi kuuluisan: “Jos Pelé oli johtava viulisti, Di Stéfano oli koko orkesteri.”

“Messi on jalkapallo, jalkapallo on Messi”, yksi otsikko väitti. “En sano mitään uutta: Messi on historian paras pelaaja”, totesi Vitolo viime yönä. “Kukaan ei ole kuin Messi”, Luis Enrique vaati.Sevillan presidentti José Castro kutsui häntä “maan ulkopuoliseksi”. Kysyi tulosta, hän sanoi: “Heillä on Messi ja me emme.” Castro näytti loppuun – he kaikki tekivät. Silti he olivat olleet innokkaita myös. Meillä kaikilla oli. “Olen pakkomielle pelaajista, jotka lähtevät stadionilta hymyillen kasvoillaan, kun he ovat nähneet joukkuepelata ilman minkäänlaista alemmuutta ja ei pelkoa Barcelonasta”, Sampaoli sanoi. He näkivät sen. He näkivät myös Leo Messin.