Beers, bandanas ja boos: American Sportingbet koura frat-boy-jalkapallolla

Amerikkalaisten lainsuojattomien alkuperän tarina on hyvin tiedossa. Kaksi USMNT-fanit, Justin Brunken ja Korey Donahoo, olivat matkustaneet Saksaan USA: n avajaistilaan Tšekkiä vastaan ​​vuoden 2006 MM-kisoissa. He etsivät tapaamista Samin armeijan (aikaisemman hallitsevan amerikkalaisen kannattajaryhmän) kanssa ennen ottelua, mutta järjestön verkkosivuilla ei ollut apua. Samalla pettymys kokemuksella takaluukun aikana ystävällinen vuoden 2007 alkupuolella, he päättivät muodostaa omat kannattajiensa ryhmä – Yhdysvaltain lainsuojattomien. Noin kymmenessä Sportingbet vuodessa laittomiehet ovat kasvaneet 187 kappaletta valtakunnallisesti yli 32 000 jäsentä. Ulkopelaajat matkustavat jokaiseen USA: n miesten ja naisten peliin ja ovat yleensä paikallisten jalkapalloyhteisöjen äänekkäitä edustajia.Braunkenin ja Donahoo’n ensimmäiset turhautuneisuudet, jotka saivat esille pre- ja postgame-juhlat, sotilaslääkärit painottavat takapuskuria, marssivat stadionille ja katselevat puolueita keinona tuulettimen sitoutumisen lisäämiseksi. Mitä vaihtoehtoja Jürgen Klinsmannilla on? Brutal truth: not many Lue lisää

Se oli tuulettimen keräämisessä, että Des Moinesin, Iowan AO-luvun entinen presidentti Tanya Keith kertoi, että joku joutui epäasiallisesti “kosketukselliseksi” hänen Sportingbet kanssaan ostamaan hänelle olutta. Keithin tarina oli yksi monista epäluuloisesta käyttäytymisestä Outlawin tapahtumien ympärille, jotka viime vuonna Fusion-artikkelissa kerrottiin kannattajien ryhmän “kasvavista kipuista”.Tarina esitti lukuisia esimerkkejä outoaalloista, jotka toimivat harhaanjohtavalla tavalla, AO-sanomalehtien rypäleistä ja Meksikon faneille suunnatusta rasistisesta laulusta (Outlaws huomauttaa, että Yhdysvaltain fanit ovat epäoikeudenmukaisia ​​- ja mahdoton todistaa -, että Yhdysvaltain fanit käyttäytyvät väärin). Nämä tapaukset, sekä useimpien rikoksentekijöiden valkoiset, urospuoliset, 20-demografiset, johtivat siihen, että kulttuuri, jota lainsuojattomat auttoivat luomaan, torjuivat frat bros. Pelättiin, että kaikki, mitä lainsuojattomat tekivät tukevien ja turvallisten Sportingbet ympäristöjen takaamiseksi, uhkasivat vaarantaa jingoistinen, oluenvalmistava, lippua heiluttava yleisö, jonka Yhdysvaltain urheilutapahtumat pyrkivät houkuttelemaan riippumatta.

Davisin artikkeli lähetti rumina Yhdysvaltain jalkapallomaajoukkueen kautta.Viikon kuluttua sen julkaisemisesta Outlaws lähetti vastauksen verkkosivuillaan “Siirtyminen eteenpäin…voimme tehdä paremmin”, joka totesi, että “kaikki syrjinnän, rasismin, seksismin tai homofobian esiintymät ovat liian monta” ja kaksinkertaistivat AO: n sitoutumisen sen sisäiset käytännesäännöt ja “pitämällä vastuussa olevat jäsenet” toimistaan. Pian tämän jälkeen he ilmoittivat “AO Watch”, yksityiskohtaisen itsesääntelyjärjestelmän, jonka tarkoituksena on vähentää väärinkäytöksiä heidän yhteisössään. AO Watch on sisällytetty Outlaws-järjestelmään täysin, ja sitä Sportingbet mainostetaan ennen pelien lähettämistä ja lähetetään jokaisen tapahtumatietueen yhteydessä.

Yksi ihmisistä, joka auttoi luomaan AO Watchin, on Dan Wiersema.Wiersema toimii tällä hetkellä AO: n viestintäjohtajana, ja hän on ollut jäsenenä vuodesta 2008, ennen kuin lainsuojattomia muutettiin nykyiseen massiiviseen yhteisöön. Hän sanoi, että Fusion-artikkelin jälkeen oli paljon “sielunhaku” ja että johtajuus oli ajatellut näitä ongelmia ja miten heille on vastattu jo jonkin aikaa. Dan Wiersema kertoi Guardianille, että hän uskoo ohjelman toimivan: “Olemme kieltäneet muutamia ihmisiä joihinkin toimiin, olemme keskeyttäneet ihmisten jäsenyydet, olemme peruuttaneet joitain lippuja Yhdysvaltojen jalkapallon avustuksella .

Hän ottaa tämän ohjelman vakavasti, ja olisi vaikea sanoa, että hän ja muut lainsuojattomien johtajat ovat sokeita ja kuuroja siihen, mitä heidän ryhmässä tapahtuu.AO Watch on tehnyt askeleita kohti reaktiivista ohjelmaa: fanit voivat raportoida virheellisiä tapahtumia otteluissa tekstin ja sähköpostin välityksellä ja Outlaws-johtaja on valmis käsittelemään tilannetta. Mutta tietenkin suurempi kysymys, johon Wiersema ja muut kamppailevat, on varmistaa, etteivät Sportingbet nämä tapaukset tapahdu ensinnäkin. Kuinka lainsäätäjät asettavat äänen organisaatioksi ylhäältä alas ja estävät tulipalojen rikkomisen – käytännesäännöt ovat yksi tämän käsittelemisen elementeistä – sen sijaan, että käytettäisiin aikaa ja resursseja, jotka yrittävät laittaa ne ulos?Copa América tulee Yhdysvaltoihin – mutta kotipuhaltimet jättävät pettyneeksi.

Esimerkki tästä voikin nähdä Outlawsin reaktiossa puto-lauluun, joka on perinteinen Concacaf-tiimien kannattajien keskuudessa ulos sana aina, kun vastaava maalivahti on alkamassa potkia (puto suoraan kääntyy miespuoliselle prostituoidille, mutta sitä on käytetty myös hiljaisena homojen miehet vastaan.) Viime aikoina AO julkaisi artikkelin, jossa sanottiin, että he eivät käyttäisi sitä , vaikka he olisivat tehneet niin aikaisemmin, koska se oli homofobinen.Wiersema näkee tämän aseman kulttuurin mukaisesti, jota hän haluaa nähdä lainsuojattomien edistämisen. “Haluamme luoda positiivisuuden kulttuurin ja meille puto-laululla ei ole mitään muuta merkitystä kuin Sportingbet homofobinen hyökkäys…Ei vain se loukkaavaa – ja meillä on monia avoimesti homoja – se ei ole vain positiivinen.”

Tämä on risteys AO löytää itsensä nyt. Kasvun tasapainottaminen voimakkaalla fanikulttuurilla ei ole mitään uutta USA: n jalkapallossa. USA: n jalkapallon historia on täynnä vääriä aamunkohtia ja puoli-leivottuja lupauksia, AO-kukoistus voidaan nähdä harvinainen ruohonjuuritason nykytilanteen hetki. Mutta lainsuojattomien on uhattuna menestyä.Rauhallinen laulaminen, 90 minuutin laulaminen ja huivit ja bandanat ovat kaikki osa pelottavaa ilmapiiriä, jota lainsuojattomat auttavat tarjoamaan. Mutta ongelma tulee, kun lainsuojattomat alkavat pelotella omia jäseniään ja vastakkaisia ​​joukkueita. Jos jalkapallo todella saa jalansijaa USA: ssa, se tarvitsee sellaista intohimoisen fanien sitoutumista, jonka Outlaws ovat tehneet tavaramerkkinsä. Ja lainsuojattomien täytyy luoda se itse. He eivät voi luottaa perustuvaan jalkapallohistoriaan tai kulttuuriin Sportingbet rakentamaan.Mutta kun he luovat tulevaisuutensa, heidän on oltava tietoisia siitä, kuka on päällä ja kuka on pois päältä heidän fanikulttuurinsa avulla.

“Emme enää ole enää tutka-antureita”, Wiersema sanoo. “Haluamme tämän toimivan, emme halua, että amerikkalainen jalkapallokokeilu epäonnistuu ja osaksi sen menestystä tulee tekemällä tämä oikeus. On oikea tapa, ja siellä on väärä tapa. “Kun lainsuojattomia kasvaa ja kasvaa, he toivovat jättävänsä esiin tulevan frat boy -kuvansa.