“27 vuotta unettomia öitä”: tuhannet osoittavat Hillsborouren valppaana

Hillsboroughin uhrien perheet ovat tyytyväisiä South Yorkshiren poliisipäällikön keskeyttämiseen, kun kymmenet tuhannet ihmiset kokoontuivat valvoon 27-vuotisen oikeudenmukaisen kamppailun merkiksi.

Liverpoolin St George’s Hallista, yksi johtavista Hillsborough-kampanjoista, kertoi 20 000 ihmiselle: “On mukavaa tietää, että olemme alkaneet oikealla tiellä joku, joka on jäädytetty South Yorkshiren poliisilta.”

Herra Aspinall toivoi lisää päitä rullaamaan: “Toivottavasti tämä on vasta alkua mitä tehdään, koska teillä kaikilla on meille kaikille 27 vuotta unettomia öitä. Toivottavasti he saavat heidänsa nyt.Se alkaa tästä lähtien. “

Hänen puheensa tuli pian sen jälkeen, kun South Yorkshiren poliisi ilmoitti, että David Crompton, sen päävaltuutettu, oli painostettu kahden vuoden tutkinnan suorittamiseen.

Aspinall, joka kadotti 18-vuotiaan poikansa Jamesin katastrofissa, kuvaili tutkintatuomion kaikkien Merseysidersin voitoksi: “Olemme osoittaneet tämän maan miten muutat järjestelmää – se vei Scousersin jälleen! “

Kenny Dalglish, Liverpoolin päällikkö kohtalokkaan FA Cupin semi-finaalipäivänä, lukee runon jalanjälkiä muistoksi, jossa satoja 96 ihmisen sukulaista linjattiin St George’s Hallin askeleisiin. Facebook Twitter Pinterest Kenny Dalglish lukee runon jalanjälkiä muistoksi.Valokuva: BPI / REX / Shutterstock Perheenjäsenet lähtivät valtaisiin suosionosoituksiin ja “Justice for the 96” -kappaleisiin. Nuorille jalkapalloilijoille sekä Everton että Liverpool-klubeista oli 96 punaista ruusua ulos uusklassisessa rakennuksessa kynttilän viereen jokaiselle 15.4.1989 kuolleelle tuulettimelle.

Andy Burnham, varjoesittelijä “On vain yksi Andy Burnham”, kun hän luki kymmeniä kuolleiden nimet samoin kuin Liverpoolin edustajien Maria Eaglen ja Steve Rotherhamin lukemista.

“Höyry” ja ” häpeä “, Liverpoolin pormestari Joe Anderson hyökkäsi Sunia ja Timesia kohtaan laiminlyöntiin mainita Hillsborough keskiviikon sanomalehtien etusivulla.

Anderson sanoi: “Puolet maailman media on ollut täällä viimeisten kahden päivän ajan ja kaikki muut paperit laittavat Hillsboroughin eteen sivu. Mutta Murdochin laiminlyöntejä ei mielestäni ollut tarpeeksi tärkeä. Jopa nyt he kieltävät fanit heijastavan valon, jonka he todella ansaitsevat. Jopa nyt he loukkaavat ja rikkovat 96: n perheitä. “

Anderson myös pyrki Boris Johnsonin toimitukselle, joka kuvaili Liverpoolin” katsomista mahdollisuuksien mukaan uhreiksi “. Spectator vuonna 2004.

Hän sanoi: “Haluan kertoa Borisille: tämä ei ole itsetuhoinen kaupunki. Tämä on itsenäinen kaupunki täynnä todellista rehellistä hiekkaa.DNA: ssä on taistella epäoikeudenmukaisuutta vastaan ​​kaikissa mahdollisuuksissa, jotain, josta olemme ylpeitä. “Liverpoolin kaupungintaloissa katsojia seisoi hiljaisuudessa, kun kelloja tapettiin 96 kertaa kello 13.16, jolloin FA Cup semifinaali pysäytettiin. Facebook Twitter Pinterest Margaret Aspinall ja Liverpoolin kaupunginjohtaja Sing You’ll Never Walk yksin yhdessä tuhansien ihmisten kanssa Liverpoolin Saint George’s Hallin ulkopuolella. Kuva: Christopher Furlong / Getty Images

Samantha Ellam, 48, aloitti työnsä ystävänsä Barbara Jonesin kanssa 60-vuotiaana, kun he pysähtyivät kappaleissaan ja kumarivat päänsä muistelemaan uhreja. “Tässä on paljon yhteistä.Joku sanoi sen radion ja olen samaa mieltä: eilen ja tänään olen tuntenut läheisyyttä kaupungissa “, hän sanoi. Jones sanoi, että Liverpoolilla oli kuva-ongelma, mutta että Liverpudliansilla oli sisäinen voima taisteluun epäoikeudenmukaisuuksia kuten Hillsborough. Hän sanoi: “Meillä on negatiivinen maine, mutta jos olet todella Liverpoolista, se on myönteinen tunne, jonka saat kuljettaa sinut läpi, kun tarvitset sitä.”

Hän lisäsi: “Se on ollut katseettisiksi heille [Hillsboroughin uhrien perheille], että oikea tulos löydettiin ja ehkä jonkin aikaa tulevaisuudessa oikeita ihmisiä tullaan ottamaan huomioon viimeisen 27 vuoden aikana tapahtuneesta epäoikeudenmukaisuudesta. “

Debbie Thompson, 49, oli hänen 83-vuotiaan äitinsä Maud Thompsonin kanssa, kun suuret näytöt rakennettiin paikan ulkopuolelle valmistelemaan valtakuntaa. “Se on hyvin liikkuvaa.Emme voineet olla keskustassa eikä käydä St George’s Hallissa tänään “, hän sanoi. “Tässä tunne on ja missä voitte kunnioittaa. Jokainen tunne jonkun, joka oli siellä. “

Hedelmämyyjä Terry Bennett, 72 – itsenäinen” suurin banaani maan päällä “- vaihtoi tavanomaisen stallinsa Bootlemarkkinoilla pihamaa St George’s Hallin ulkopuolella anna ilmaiseksi hedelmiä. Bennett, joka oli Hillsboroughin Leppings Lane -katoksen yläpäässä katastrofin päivänä, sanoi, että Liverpool oli ilmiömäinen aika.

“Se tarkoittaa, että kaupunkimme voi rentoutua. Me emme ole huolissamme kaikista, jotka syyttävät kannattajia, “hän sanoi. “Se kesti 27 vuotta saadakseen totuuden ulos ja nyt jokainen mäyräkoira tuntuu helpolta. Kaikki, johon puhut – on epärealistista. Se tarkoittaa ehdottomasti maailmaa.Se on kuin kun ensimmäinen pojanpoikani syntyi – tämä on sama tunne. “Muiden St George’s Hallin ulkopuolella oli päiväkirjailijoita, mukaan lukien Brian Crick, 83, joka oli kiertänyt Liverpoolin Anfield-jalkapallostadionilla vaimonsa kanssa tiistaina iltapäivällä, kun tutkintaviranomaisten päätökset palautettiin.