Hillsborough: tuhansia odotetaan, kun Liverpool kunnioittaa uhreja

Kymmenet tuhannet ihmiset antavat tunnustusta Hillsboroughin katastrofin 96 uhreja varten erityisessä seremoniassa, joka merkitsee 27 vuoden taistelua totuudesta.

Yhtyneet kokoontuvat keskiviikkoiltana Liverpoolin St George’s Hallin , joka on koristeltu suurella banneri, jossa on nimiä niille, jotka ovat menettäneet elämänsä 15. huhtikuuta 1989 ja sanat “totuus” ja “oikeudenmukaisuus”.

Muistomerkki merkitsee tutkintatuomarin toteamusta tiistaina 96 fania laittomasti tapettiin.

Kymmenet ihmiset saapuivat St George’s Halliin kunnioitettavakseen keskiviikkona iltapäivällä, monet kukkakasvit ja jalkapallolakut portaiden vieressä 96 lyhtyjen rinnalla – yksi kuolleista. Josh Halliday (@JoshHalliday) Liverpool hiljaa, kun kaupungintalon kelloja soitetaan 96 kertaa laittomasti surmatut Hillsboroughissa pic.twitter.com/2hEDtyeWZqApril 27, 2016

Tragedian kuolleiden nimet ja ikä luetaan ja näytetään suuren näytön vieressä o-klassinen rakennus, jonka St George’s lippu on laskenut puoli-mastoon.

“Rauha vihdoin”, lue viesti yhdellä kukkakimput. “Lepää rauhassa nyt 96 enkeliä # JTF96 YNWA”, sanoi toinen.

Yli 20 000 ihmistä odotetaan valtakunnassa – noin sama määrä, joka kerääntyi St George’s Hallin luona, kun John Lennon ammuttiin 14 Joulukuu 1980.

Suunnittelijat uskovat, että tapahtuma houkuttelee lähes kolme kertaa 6 000 henkilöä, jotka osallistuivat Hillsboroughin riippumattoman paneelin raportin mukaiseen muistomerkkiin vuonna 2012.Josh Halliday (@JoshHalliday) Hillsborough: Noin 20 000 odotetaan maksavan heidän kunnioitustaan ​​tänä iltana – lähes kolminkertainen määrä vuodesta 2012 pic.twitter.com/IfHf9WzlsWApril 27, 2016

Valaistus, joka alkaa klo 17.45, mainostetaan Liverpoolin Liverpoolin ja kaupunki.Kansalaisjohtajat puhuvat, ja BBC Radio Merseysiden Roger Phillips järjestää tapahtuman. Liverpoolin kaupunginosassa Liverpoolin kaupungintalo, katsojia seisoi hiljaisuudessa, kun kelloja tapettiin 96 kertaa klo 15.06, aika FA-cupin semifinaali pysähtyi.

Samantha Ellam, 48, aloitti työnsä ystävänsä Barbara Jonesin kanssa 60-vuotiaana, kun he pysähtyivät kappaleissaan ja kumarivat päänsä muistelemaan uhreja. “Tässä on paljon yhteistä. Joku sanoi sen radion ja olen samaa mieltä: eilen ja tänään olen tuntenut läheisyyttä kaupungissa “, hän sanoi. Jones sanoi, että Liverpoolilla oli kuva-ongelma, mutta että Liverpudliansilla oli sisäinen voima taisteluun epäoikeudenmukaisuuksia kuten Hillsborough.Hän sanoi: “Meillä on negatiivinen maine, mutta jos olet todella Liverpoolista, se on myönteinen tunne, että saat kuljettaa sinut läpi, kun tarvitset sitä.”

Hän lisäsi: “Minun täytyy olla katseettisiksi heille [Hillsboroughin uhrien perheille], että oikea tulos löydettiin ja ehkä jonkin aikaa tulevaisuudessa oikeita ihmisiä tullaan ottamaan huomioon viimeisen 27 vuoden aikana tapahtuneesta epäoikeudenmukaisuudesta. “

Debbie Thompson, 49, oli hänen 83-vuotiaan äitinsä Maud Thompsonin kanssa, kun suuret näytöt rakennettiin paikan ulkopuolelle valmistelemaan valtakuntaa. “Se on hyvin liikkuvaa. Emme voineet olla keskustassa eikä käydä St George’s Hallissa tänään “, hän sanoi. “Tässä tunne on ja missä voitte kunnioittaa.Jokainen tunne jonkun, joka oli siellä. “

Hedelmämyyjä Terry Bennett, 72 – itsenäinen” suurin banaani maan päällä “- vaihtoi tavanomaisen stallinsa Bootlemarkkinoilla pihamaa St George’s Hallin ulkopuolella anna ilmaiseksi hedelmiä. Bennett, joka oli Hillsboroughin Leppings Lane -katoksen yläpäässä katastrofin päivänä, sanoi, että se oli “ilmiömäinen” aikaa Liverpoolille. “Se tarkoittaa, että kaupunkimme voi rentoutua. Me emme ole huolissamme kaikista, jotka syyttävät kannattajia, “hän sanoi. “Se kesti 27 vuotta saadakseen totuuden ulos ja nyt jokainen mäyräkoira tuntuu helpolta. Kaikki, johon puhut – on epärealistista. Se tarkoittaa ehdottomasti maailmaa.Se on kuin kun ensimmäinen pojanpoikani syntyi – tämä on sama tunne. “Josh Halliday (@JoshHalliday) Fruit-myyjä Terry Bennett, joka on” suurin banaanimies maassa, luovuttaa banaaneja St George’s Hallin ulkopuolella. Pic.twitter.com/ liKQwaTXyzApril 27, 2016

Muut St George’s Hallin ulkopuolella olivat päiväkirjailijat, mukaan lukien Brian Crick, 83, joka oli kiertänyt Liverpoolin Anfield-jalkapallostadionilla vaimollaan tiistai-iltapäivällä, kun tutkintaviranomaisten päätökset palautettiin. p>

“Se todella tuonut sen kotiin meille, koska olimme siellä”, hän sanoi. “Jälkeen jumissa on, että kaikki syyttävät poliisia, mutta jokainen voi tehdä virheitä.Mutta se on piilotus todisteita, joita pitäisi antaa enemmän huomiota – tämä on suurempi rikollisuus. “Liverpool pormestari Joe Anderson sanoi, että muisto tapahtuma oli” mahdollisuus tulla kaupunkiin yhdessä perheiden kanssa ja kampanjat ja näytä maailmalle ylivoimaisen kumppanuuden ja solidaarisuuden henki, joka siellä on kaupungissa. “

Hän lisäsi:” Niin monta ihmistä on koskettanut heidän taisteluaan lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Ne ovat esimerkki kaikille, jotka etsivät totuutta ja oikeudenmukaisuutta, ja huomisen tapahtuma on kaupunkien mahdollisuus sanoa kiittää heitä ja muistaa rakkaittensa elämää. “