Jonnie Peacock ja Libby Clegg johtavat seitsemän kullan maksua ParalympicsGB: lle

ParalympicsGB: n menestyspäivällä, joka sisälsi peräti seitsemän kultaa, jotkut heistä voitti olympia-stadionille vaatimattoman mutta rauhaisen väkijoukon edessä, he palvelivat muuntamaan mielialaa epäilyttävän pilven jälkeen. lykkäsi Libby Cleggia, jonka oli kieltäydyttävä siitä, että hän petkutti tiensä voittoon T11 100m finalissa. Peliä 2016: mitalitaulu Lue lisää

Mutta sitten yksi kerrallaan kullat jatkuivat – kolme yhdeksän minuutin kuluttua yhdessä vaiheessa – mukaan lukien brittiläiset sprintit. Putoaminen alkoi, kun Georgina Hermitage teki maailmanennätyksen 13,13 sekunnilla T37 100m: ssä. Sophie Hahnin voitto TMS 100m: ssä päättyi Jonnie Peacockin voittaessa T11 100m: n tittelinsä voittoesitykseksi paralympialisti 10,81 sek.Uima-altaassa Ellie Robinson, joka on 15-vuotias, voitti 50m perhonen S6 ennätyksellisellä 35,58 sekunnilla ja Steph Slater voitti hopeaa 100m perhonen S8: ssa. Velodromessa Sophie Thornhill laittoi ennätyksen ja Jody Cundy voitti myös kultaa.

Aikaisemmin kuitenkin brittiläisessä leirissä oli suurta huolta, kun Cleggin maailmanennätyksen näyttäisi olevan puhdistettava kun hänet syytettiin ohjaavasta avusta semifinaalissa.Kyseinen paniikki hetki tuntui mielikuvituksen tempunen, kun Clegg palasi voittamaan Kiinan Guohua Zhouta 0,02 sekunnissa lopullisessa äänenvoimakkuuden asettamisessa brittiläiselle joukkueelle, mutta se oli ollut hyvin todellinen kriisi.

Clegg, joka on näkövammaiset, hämmästytti ihailua, kun hän pätevöitiin lopullisesti, vain 26-vuotiaan virkamiehen ohjattajalle Chris Clarke vetäytyi kisan keskellä ja hylkäsi hänet . Irlantilainen kierre, Clegg jakautui entisen ohjaajansa, Mikail Hugginsin kanssa, koska hän ajatteli, että hän oli liian hidas ja korvannut hänet viime vuoden Clarkella. Nyt ongelma oli hänen opas oli liian nopea. Ahdistuneen odotuksen jälkeen Clegg kuitenkin palautettiin UK Athleticsin valituksen jälkeen. Britannian yleisurheilun joukkueen päävalmentaja Paula Dunn kertoi Twitterissä, että järjettömyys oli vallinnut.Facebook Twitter Pinterest Kaikki paralympiakeskuspäivän toimet. Katsele kanavan 4 paralympiakisojen suoratoistoa

Tämä tarkoitti sitä, että Clegg pystyi ottamaan paikkansa finaalin aloituslinjalla. Paikalliset olivat toiveikas Brasilian Terezinha Guilhermina puolustaa hänen nimeään, mutta kotilainen suosikki oli neljäs ja tarttuva kilpailu päättyi Cleggin risteykseen 11.96 sekunnilla, joka oli 0,05 sekuntia hitaampaa kuin hänen puolestumisajansa, mutta aivan yhtä tyytyväinen. / p>

Clegg myönsi, että aikaisempi stressi oli laskenut. “En saanut tulosta, kunnes tulin takaisin kylään, jossa minulla oli pääsy loppuotteluun”, hän sanoi. “Se on ollut hieman uuvuttavaa ja olen hieman väsynyt. Mutta se on päättynyt korkealle. Olen melko epäsuosittu. Mielestäni olen tänä aamuna melko epäsuosittu.Se on vain yksi niistä. Ajattelin vastustavansa sitä, että Chris oli niin lähellä minua, koska tiedämme, että leikkaamme sen hienosti. En koskaan uskonut, että se olisi vetämällä.

“En halua koskaan epärehellisesti voittaa mitali tai huijata tai rikkoa sääntöjä millään tavalla. Olin hieman järkyttynyt siitä väitteestä, joka oli tehty minua vastaan. Olen iloinen, että minulla on upea tekninen tukitiimi, joka taisteli kulmassani. Facebook Twitter Pinterest Libby Clegg hänen kultamitalinsa kanssa. Valokuva: onEdition Media / onEdition

Clegg ei ollut varma, kuka teki protestin. “Minulla on tunne, mutta en aio sanoa”, hän sanoi. “Se on ilkeää. En ota sitä henkilökohtaisesti, koska se ei välttämättä ole urheilija itse. Se voisi olla heidän valmentaja tai päävalmentaja tai mitä tahansa.En ota sitä henkilökohtaisesti. “Clarke, mies kaiken tämän kiistan keskellä, kunnioitti Cleggia. “Se oli kaikki hänen”, hän sanoi. Peacockin rotu oli hieman anti-climactic. 23-vuotias oli liian nopea Uuden-Seelannin Liam Malone ja Saksan Felix Streng, kun taas USA: n vaarallinen Jarryd Wallace sijoittui viidenneksi. Ne, jotka toivovat, että jokainen kilpailija päätyisi alle 11 sekunnin ajan ensimmäistä kertaa paraolympialaisessa historiassa, jäi pettyneeksi. Jody Cundy karkottaa Lontoon vuoden 2012 demonit voittaakseen kultaa aikakaudella Lue lisää

Kademan Coxin T38, joka voisi tulla ensimmäiseksi Britannian paralympiaksi, joka voitti kaksi urheilua kahdella urheilulajilla Isabel Newsteadissa vuodesta 1988 lähtien. Cox juoksi 13.01 sekuntia.25-vuotias, jolla on diagnosoitu multippeliskleroosi kärsinyt aivohalvauksen kaksi vuotta sitten, on myös pyöräilyn maailmanmestari. Hän tulee velodromiin tänään ja on suosikki voittaakseen C4-5 500m: n aikatutkimuksen, vaikka Dame Sarah Storeyilla saattaa olla jotain sanottavaa siitä. Takaisin olympiapuistoon Ali Jawad voitti ensimmäisen paralympialaistalonsa, nosti 190 kg: n henkilökohtaisen parhaansa vaativana hopeanhimoisena Egyptin Sherif Osmanin takana, joka asetti paralympialaisen 203kg: n ennätyksen.Jawadia evättiin hopealla Lontoossa tuomitsevalla kiistalla. “Se kestää neljä vuotta ja sen jälkeen, mitä Lontoossa tapahtui, tämä tuntuu kultamitalilta ja luulen, että olen vihdoin asettanut nämä haamut nukkumaan”, hän sanoi. “Sherif Osman on kuin Usain Bolt, joka on voimaa nostamalla, joten toinen toiseksi suurimmista voimalaitoksista ei koskaan ole niin paha.” Stef Reid voitti hopeaa pitkää hyppääjänä, kun ottivat pronssia Gemma Prescott, Powerlifter Zoe Newson ja uimarit Susannah Rodgers ja Lewis White.