Usain Bolt: ihmiskunnan lopullinen nopeusfriikki

Se oli hetkenäkin garlandin edes tätä yliluonnollista urheilullista uraa, valokuvan lopputarkkuus, jossa näytettiin joka toinen kenttä, joka kallistui eteenpäin linjalla ja joka suuntautui kohti yksinäistä pystyasennosta kuin kauniisti rakennettu klassinen friisi. Bolt ei helpottunut, kun hän otti kullan, vaan pumppaasi rintaansa, mikä näytti vähemmän kuin ilo, enemmän puhdasta kilpavaraista raivoa, joka kääntyi yli kuninkaallisen sinisen olympialaisten radan, jota harrastavat valokuvaajat, kamerat, luottamusmiehet, maailma.

Tämä oli monin tavoin Peak Bolt, viimeinen olympialaisten ulkonäkö äärimmäisessä tapahtumassa ihmiskunnan lopulliselle nopeusfreakille. Bolt on nyt ovella, puskuroimassa kolmannen suoran olympiakulman kirkkaasta sinisestä vedestä.Kaikki high-end-urheilulajit ovat ajotavoitteita kohti täydellisyyttä, aivan kuten 100m on 45: n täydellisen harjoituskerran etsiminen tai 41 jos olet sattumalta Jamaikan uber-urheilija 6ft 5in (195cm). Facebook Twitter Pinterest Rio-olympialaisten 100 miljoonan finaalin lopullinen viimeistely, jossa Bolt pystyssä ja edessä. Kuva: Handout / Reuters

Älkää ajattele ikuista taistelua hänen alussaan, teknillisiä ärsytyksiä ja tukkia hänen korkeutensa, Bolt voidaan nyt perustellusti kutsutaan suurin nopeus urheilija koskaan, lähinnä löysä, rangytyyppinen täydellisyys.

Täältä tulevat tulevat aina törmäämään häntä kohtaan aina etsimään sitä yksinäistä pystyssä.Boltin muotoilu oli täysin kiehtovaa, ei vain aikana, vaan ennen ja jälkeen kilpailun, kun hän ajelisi ja esitti ja ratsasti ympärille maskotti, lippuja ja melko paljon kuka kysyi.

Kyseessä on juoda jokaisessa viimeisessä näistä Bolt-ismistä, imemään makea loistavasta flukista, jolla on tällainen kohottava, täysin pilvetön kaikkien aikojen mestari keskuudessamme. Ristin Boltin virtaavan brutalisuuden ja hänen hyvän huumorinsa, tähtikuvionsa ja yleisen hauska hauskanpidon välinen kontrasti on ollut yhtä hämmästyttävää kuin koskaan Rioon.

Kukaan ei missään urheilussa ole koskaan tehnyt tätä hyvää ja tämä häikäilemätön ilme niin pehmeä, niin tunnistettavasti inhimillinen. Ja silti kaiken, että se ei olisi 100m: n olympiakisojen loppu ilman jännittäviä kysymyksiä.

Yksi näistä on ainakin vastattu.Voimme nyt sanoa, että Rio 2016 ei missään vaiheessa täytä olympiasemaansa. Jos he eivät tule Boltille, he eivät tule ollenkaan. Täällä Botafogon jalkapallostadionissa oli kolme neljäsosaa täynnä. Sinisen muovisen istuimen leimasinkö on silti nähtävissä, kun stadion säröytyy ja svengaava rypäisessä riehkeässä yönä, vetää jännittävää olympia-aitouden vankilaa läsnäololla sukupolvensa kiehtovan urheilijan siivillä.

Kun 100m miehet ilmestyi yön viimeiselle iltana, ilma näytti katoavan tämän suuren konkreettisen kulhon. Amerikkalainen Justin Gatlin, joka on laskutettu ilman vivahdusta tai myötätuntoa eräänlaisena anti-Bolt-levylle, kätevä ylivoimainen yleisöön, houkutteli väkijoukkoja erinomaisesti.Facebook Twitter Pinterest Bolt tunnustaa joukon ihmisiä sen voiton jälkeen. Valokuva: Xinhua / Barcroft Images

Boltia tervehdittiin valkoisella melusuoralla, oikealla miehellä oikeaan paikkaan oikealla hetkellä, täällä kompaktin koko oma piilotettu leikkaus jauhaminen ja hikoilu ja ahdistusta yhdeksään sekuntia perinnölliseen urheiluhistoriaan. Ei painetta, sitten, Usain.

Gatlin imi kipujaan, kun hänen nimensä oli nimeltään. Yohann Blake, Boltin koulutuskumppani, rukoili tarkasti. Bolt hymyili ja rullasi pois dutiful twirl move tai kaksi, kaikki osa tanssin pelottelua.

Nervous? Ei sinä? Gatlin nousi ensimmäisenä, jalat levittäytyivät, pumppaavat tytärkäynnistyksissään.Boltin alku oli tavallinen kompromissi hänen ruumiillisuutensa kanssa, joka muistutti ikinä hämmästyttävää Tyrannosaurus Rexä, joka riehui ulos ruokohelmistä ja ryöstää laumoista raptorin. Boltin alku on aina ollut ongelma. Pultti on aina ollut ongelma. Hän pysyy edes leoniinipelissä. Boltin ongelma on yksinkertaisesti, kuinka hyvä hän on.

Jäljellä on edelleen perustapahtuma majoitus, joka absorboi ja jalostaa sellaista poikkeuksellista urheilua, jossa historia takaa meille jopa koskettavan suuruuden – yksi tai kaksi hienoa poikkeusta syrjään – on nousta jonnekin alas linjalle, joka on saastunut, tehostettu, kemiallisesti syötetty. 30: stä nopeimmasta 100 miljoonasta kertaa yhdeksästä – mukaan lukien kolme parasta – on Bolt. Muut 21 olivat urheilijoita, jotka ovat testanneet positiivista jossakin vaiheessa dopingia varten.Puhdasnopeuden osalta tilaus menee: Boltin raikasta ilmaa, enemmän raitista ilmaa, loput ihmiskunnasta. Mitä meidän pitäisi tehdä tästä ylimääräisestä loistosta?

Tässä on urheilija, joka ei ole vain parempaa, mutta leukaa pudottamalla huippu jopa sekoittimien ja huijareiden joukossa. Ihmisen aivot taistelevat tällaisten poikkeavuuksien käsittelemiseksi. Haemme lyhin ja räikein selitys. Boltia ei ole koskaan koskettanut tätä. Se on osa urheilun tragediaa, kauniisti puhdasta, myrkyllistä, että jopa Boltin pitää kantaa tämä varjo hänen kanssaan.

Jotain muuta seisoi Boltin kruunun kirkkauden hetkenä Rioon.

Tämä oli vanhan miehen rotu. Pultti kääntyy 30 viikossa. Gatlin, joka otti hopean, on 34, vanhin mies, joka koskaan saa Olympic 100m kultaa tai hopeaa.Bolt ja Gatlin ovat yhdessä vanhin kaksi parasta olympialaisten 100m: n palkintokorokkeessa ja jossain määrin yleinen leviäminen. Kanadan pronssi-mitalisti Andre De Grasse on 13 vuotta nuorempi kuin Gatlin, mutta hän lopetti 10. sekunnin edestä. Tämän lisäksi on ollut 55 sub-9.81 sekuntia 100 metrin historiassa, mutta vain Bolt ja Gatlin ovat tehneet sen viimeisen neljän vuoden aikana. “Nopeus on viimeinen jännitys jäljellä, yksi asia, jota emme ole käyttäneet”, Don DeLillo kirjoitti End Zone: ssa. Mutta meillä?

Myös täällä oli lievä huumorintajuinen tunne, että Bolt ei ollut tuottanut yhtä aidosti upeita aikoja. Niissä hämmästyttävän unenomaisissa sekunnissa, kun Bolt rullasi itsensä täydelle korkeudelle, oli tunne, että hän luisisi hammaspyörät ja aja ulos pakkauksesta. Se tuli loppuun.Ei ehkä hänen todellisen pompansasa kyltymätöntä aaltoilua, mutta turboahdolla kolmekymmentä metriä lävistämällä, kumartaa eteen ja ottamalla sen 0,08 sekuntia.

Cue delirium ja Rio 2016 erittäin ajankohtainen aito A-list event glamour. Boltin vieressä on 200m täällä, sitten ensi vuonna toinen maailmanmestaruuskilpailu, jossa on suunniteltu eläkkeelle jäämisen spektaakkeli vuonna 2017. Hänen omana älykkyytensä suuruus on paradoksi, joka on hämmästynyt ruuveilla, urheilija, joka on vastustanut paitsi kaikkia aikaisemmat fyysiset säännöt, mutta hänen oman urheilunsa tahdottomuus; ja jotka nyt jättävät nämä pelit kaikkien aikojen kykyisiksi täysin toteutuneiksi.