MS 1972: lyö Neuvostoliitto! Tšekkoslovakian turnauksessa oli poliittinen tausta

“Vietimme hotellissa Pruhonice, kokonaan pois”, hän muistelee turnauksen kultaa kapteeni iDNES.cz františek pospíšil. “Koulutuksessa aina saattaja poliiseja.”

Tšekkoslovakia tuolloin kävi läpi julma standardointiin ja poliittinen tilanne on myös allekirjoittanut mestaruudesta. Poliittisista syistä, ei saapunut turnaukseen eikä osallistu Kanadassa ja Yhdysvalloissa samana vuonna, taisteli palata eliittiin alemmassa ryhmässä. Lähes ainoa vakava kilpailija Tšekkoslovakian jääkiekko Koti oli Neuvostoliitto.

“He olivat vahvoja, monta kertaa olemme epäonnistuneet valloittaa Rusak. Mutta Prahan kyllä ​​”, hän muistutti mestaruuden ennen aika Jaroslav Holík, joka tänä vuonna 17.Huhtikuu meni jääkiekon taivaaseen.

Viides maailmanmestaruutta Tšekkoslovakiassa tyytyväinen ensimmäiseen Holešovice urheiluhalli, ja sitten otti viestikapulan legendaarisesta Chase, jossa maajoukkue on menestyksekkäästi pelannut edellisessä neljä kotimaista mestaruutta. Kolme kertaa Tšekit ampuivat pronssia kotimaisen yleisön edessä ja vuonna 1947 jopa kulta.Nyt on toinen aika ja muut kilpailijat. Kuusi osallistujaa eliiteillä ottivat yhteen kaksi kierrosta järjestelmä “round robin”.

“Alussa meillä oli mestaruus tarpeeksi tuulta, pettää kotona olisi erittäin huono”, sanoi Pospisil.

mutta Tšekkoslovakian jääkiekkoilijoiden aivan ensimmäinen ottelu osoitti, että ne ovat kunnossa. Sveitsi voittaa 19: 1 ja sen jälkeen kuulla myös Ruotsi (4: 1) ja Saksassa (8: 1).

Pelaajat Venäjän Sborno hallitsi MM jo yhdeksän kertaa peräkkäin ja Prahan aikoivat hyökätä kymmenettä otsikkoa. Ensimmäinen taistelu päättyi määrittelemättömästi 3: 3. Tavoitteena maajoukkueen menestynyt erinomaisesti Jiří Holeček.

“Hänen suorituskyky tarkoitti valtava moraalinen lisäpotkua koko joukkue.Zachytal niin vähän maalivahtina vastaan ​​Neuvostoliiton veturi “, hän kirjoitti Tšekkoslovakian urheilu.

Ja Tsekkoslovakia voittaa suomalaiset 5: 3 ja meni toiselle kierrokselle. Maajoukkueen jälleen voittaa Sveitsin (12: 2), Ruotsi (2: 0) ja saksalaiset (8: 1), joten odotetusti toisen ottelun Neuvostoliittoa vastaan ​​oli päättää tulevasta mestari.

Mies Ensimmäinen jakso oli Vladimir Martinec. Hän asettaa Nedomanskin maalille ja 37 sekuntia myöhemmin hän nousi 2: 0 Farda-passinsa jälkeen.Toisessa osassa Jaroslav Holík ei kuitenkaan leikannut hyvin, ja Neuvostoliitot vähenivät 2: 1. Eteenpäin Dukla Jihlava epäröinnin vanavedessä jälkeen hänen sovittamaan.

“Se oli tavoite yli-rasituksessa tahdon, joka on kokonaan kaveri verrattuna hänen virhe”, kirjoitti Miloslav Jenšík kirjassaan Yhdeksän jääkiekko pysähtyy. Holik murtaa keskeltä jokainen odotti kulkee, mutta hän selvisi Treťjaka odottamatonta pumelicí – 3: 1.

Toisessa erässä toi tasoitti 3: 2 Charlamov, mutta siinä kaikki. Kuulostaa sireenin ja se on ohi.Kaksitoista tuhatta kotimainen yleisö hallissa Holešovicen myrskyn ja koko kansakunnan televisiossa on kiitollinen edustajille hotelleja suurta suorituskykyä.

tulos pelin Suomi ei ole väliä, mutta maajoukkueen soittaa edelleen hyvällä maulla ja rauhallinen Pohjoisen voittaa 8: 2.

“se on ollut kaksikymmentä-kolme vuotta ja olimme erittäin tyytyväisiä, että teimme sen”, toteaa gain himoitun kultamitalia kapteeni Pospisil. Koti