Nicole Cooke: Tervetuloa elite-pyöräilyn maailmaan, jossa seksismi on suunniteltu

Miehet saavat kaiken kunnian ja television kattavuuden, kun he tekevät “kunnollista työtä”, kun tytöt ovat “sallittuja” olemaan siellä päivässä. Se olisi seksuaalista syrjintää muotoilulta. Palkinnot olisivat seurausta kattavuudesta, joten miehet saisivat palkinnot ja tytöt lahjoja. Tervetuloa todellisuuteen maailmassa eliittipyöräilystä, jossa seksismi on suunniteltu. Ja pyöräily ei ole yksin. Jess Varnish jatkaa valittaa British Cyclingin Shane Suttonista Lue lisää

Kun haastatellaan, nämä urheilun kärjessä olevat ovat hyvin perehtyneitä niissä tuskissa, joita he tarvitsevat karkottamaan tilapäistä kritiikkiä . Hyvin muotoiltu aikomus, halu korjata; Mutta todellisuus on vuosikymmentä toimettomuutta. Seksismi pyörii aina ylös alas.Jossain keskellä on Shane Sutton ja Jess Varnish.

Maalissa Varnish kritisoi British Cyclingin hallintaa siitä, miten se onnistui naisten olympiapätevyydestä joukkueen sprintissä. Jess on sittemmin pudonnut RB 2016: ta valmistavasta GB-tiimistä. Osallistumalla hän väitti, että British Cyclingin joukkueenjohtaja Sutton oli kertonut hänelle, että hänen perseensä oli liian iso ja 25-vuotiaana hän oli liian vanha ja hänen pitäisi mennä vauva. Minulla on omat kokemukseni Shaneista ja sympatiaa Jessin kanssa. Hän oli siinä asemassa, että monet ovat löytäneet itsensä: puhuvat ja unelmasi tuhoutuvat ja kova työ kestää. Tai kestää sitä ja toivoa. Puhuin 19-vuotiaasta ja tiedän, mitä tapahtuu.

British Cycling ja Sutton ovat vastustaneet.British Cyclingin virallinen lausunto: “Olemme täysin sitoutuneet periaatteisiin ja tasa-arvoisten mahdollisuuksien aktiiviseen edistämiseen”, ja tietysti Sutton kiistää, että hän teki jotain muuta “kuin toimia täysin ammattitaidolla Jessin kanssa tekemisissäni”.

He vain eivät näe sitä. Tarkastelemme muutamia tosiasioita, joita ei voida kiistää, ja sitten selvittää, miten lausuma on noussut. Joukkueen johto kertoi Varnishille, että esityksesi eivät ole tarpeeksi hyviä, jotta sinut olisi joka tapauksessa suosikki mitalille, ja julkisten varojen määrää ei pitäisi käyttää antamaan lomaa. Odotan, vastuussa olevat miehet eivät koskaan näe sitä tällä tavalla miesten tiimissä.Vuonna 2008, kun olin olympiakulta Pekingissä, edellisenä päivänä, miesten maantieajossa, jokainen neljän miehistä, jotka ratsastivat Team GB: ssä, ei onnistunut loppumaan. Vuonna 2006 Welsh Cycling lähetti minut puolustamaan Commonwealth Games -mestaruustani olympiajoukkueena samalla, kun kenttäpelaaja täytti kuusi miestä. Jokainen näistä kuudesta ei ole valmis.

Jess kilpaili Victoria Pendletonin kanssa London 2012 -joukkueessa sprintissä. Miesten osalta joukkue sprintti on 750 m ja joukkue koostuu kolmesta ratsastajasta. Naisille se on 500m ja joukkue koostuu kahdesta ratsastajasta. Jess kilpailee myös 500m: n aikakokeessa, tapahtuma Jason Queally tunnetusti voitti Sydneyssä vuonna 2000. Ainoastaan ​​tietenkin miesten osalta se on 1000m. Maailman hallitus on asettanut sävyn – naiset ovat toisen luokan kansalaisia.Se kulkee aina Tour de Francen kaltaisiin tapahtumiin.

Vaikka nämä ovat laajempia kysymyksiä pyöräilyyn, lähempänä kotoa, se on samanlainen tilanne. Puolustin olympialaisten maastokilpailun mestari Lontoossa 2012. Vuonna 2011 British Cycling osallistui voimakkaasti, kun Locog ja UCI järjestivät reitin ja logistiikan kokeilun London Gamesille. Olin iloinen – kunnes huomasin, että se oli järjestänyt kisan vain miehille. Kun kysyin: “Mitä naisista?” Minulle kerrottiin, että voisin vetää ratsastaa tiimi-autossa ja katsella. En kuitenkaan tiennyt tuolloin, että British Cycling oli ohjannut useita vuosia ohjelmaa, joka suunnitteli miesten maailmanmatkakilpailun ja miesten lontoolaisen 2012 maantiekilpailun voittamisen.

Ja tätä tapahtumaa pidettiin osana tätä.Yksi osa ohjelmaa kuvasi brittipyöräilypäällikkö, Rod Ellingworth, yrittäessään jäljitellä Tom Simpsonin voittoa vuonna 1965, “ainoa voittaja jokaisen Britannian ammattilaisen maanteiden maailmassa”. Mikä on hieno edellyttäen, että jätät huomiotta Beryl Burtonin, Mandy Jonesin ja minunkin voitot. Lähettävä viesti on, että naiset eivät ole vain toisen luokan kansalaisia, heidän saavutuksiaan ei myöskään lasketa.

Vuoden 2012 olympialaisissa valmiina McLarenin Formula 1 -joukkue sai tilauksen tuottaa erikoispyörät Britannian ratsastajat hyötyvät kaikista mahdollisista “marginaalisista ja aerodynaamisista voitoista”. Mikä oli hyvä, jos olisit mies, mutta tietenkin naiset jätettiin pois. Custom-fit-polkupyörää tuotettiin paitsi kaikille brittiläisille miehistön ratsastajille, mutta myös jokaiselle reservin jäsenelle.Mitään ei ollut saatavilla naisten tiimille. Joten Lizzie Armitstead oli poikaystävänsä [Adam Blythe] epäilyttävässä asemassa, miesten tiimin viimeisen pyörän varalla, kun hän jäi minulle, ilman minkäänlaista pääsyä tähän etuun. Mitä olisi tapahtunut, jos hän olisi puhunut? Olin varmasti henkilökohtainen ei-grata British Cyclingissa. Hänen oli vain tarkasteltava omaa tilannetta nähdäksesi seuraukset. Hypocrisy ja kaksoisstandardit suhteessa sukupuoleen ovat syövät pyöräilyä ja monia muita urheilulajeja, mutta tämä on piilotettu tapahtumien ilmoituksissa. Minulta kysytään usein, miten se voidaan lopettaa?Urheilijat, joiden olympialaiset unelmoivat linjalla, eivät koskaan ole tiedonlähde huonosta kohtelusta niille, joiden vastuulla on valita tai hallita.

Sen sijaan ratkaisun on oltava peräisin Pyöräilyn tapauksessa UCI. Brian Cookson oli Britannian pyöräilijän presidentti uransa ajan ja lähes 77 000 puntaa julkisista varoista käytettiin PR-kampanjaan, jota UK Sport tuki hänen menestyksekkäästä 2013 UCI: n puheenjohtajuudesta. Hänellä oli julistus, jonka mukaan yhden vuoden kuluessa hänen tulemisestaan ​​toimistoon olisi olemassa vähimmäispalkka naisten pyöräilijöille, kuten miehetkin.Hänen neuvonantajansa “toiminta” -komitea, joka on täynnä yksilöitä, joiden liiketoimintamalli toimii vain silloin, kun suurin osa naisjoukkueen ratsastajista ei saa vähimmäispalkkaa, eivät koskaan “neuvoisi” häntä, että se oli käytännöllinen; Kalkkunat eivät äänestä joulua. Kolme vuotta myöhemmin naisten vähimmäispalkka miesten ratsastajille on edelleen yhtä harhakuvitusta kuin vuonna 2012. Cookson ja UK Sport on otettava huomioon, ja parhaat ihmiset tekemään tämän ovat sponsorit. Ammatillinen urheilu on vain sponsoreiden takia, joiden asiakkaat eivät halua syrjintää. Sponsorit voivat vaatia, että organisaatiot noudattavat omia tasa-arvopolitiikkaansa. Kun voin maailman maajarjestemestaruuskilpailuissa, Sky sponsoroi vain miehet-ryhmän. En ole koskaan saanut penniäkään, mutta minun piti silti käyttää logoa.Oliko Sky tietoinen varojensa jakamisen eriarvoisuudesta urheilussa? Olen vakuuttunut siitä, että se ei ollut. Brittiläinen pyöräily alla olevissa kohdissa Jess Varnishin väitteiden jälkeen Lue lisää

Avaaminen nyt on suuri mahdollisuus naisten urheilulle ja sen sponsoreille. Tämä on aika käsitellä joitakin niistä kysymyksistä, jotka ovat jääneet piilotetuksi tai huomiotta vuosikymmenien ajan. En voinut voittaa Lontoossa 2012, mutta aika ajoin olympialaisissa, kun matkustin pääkaupungin päällä putkella tai linja-autolla, minua liikuttiin niin paljon sellaisten ystävällisten sanojen kanssa, jotka muistelivat minua neljä vuotta aiemmin. Tämän maan kansa ei olisi voinut olla selvempi; Vanhat, nuoret, hitaat, nopeat, he arvosivat tyttärensä hyö- tyjä yhtä paljon kuin heidän poikiensa. Ne, jokainen heistä, eivät syrjivät.Nyt on aika ajaa syrjintää urheilun perustamisesta.

“On totta, että vuoden 2008 olympiakisaturbiinissa valittu neljän miehen joukkue ei suorittanut yhteistä harjoittelua 49: llä Maailman parhaita ratsastajia, mitä pidetään hyvin kuumana ja kosteana päivänä. Roger Hammond, Ben Swift, Jonny Bellis ja Steve Cummings työskennelleet kovasti toisilleen ja edustivat Isossa-Britanniassa.

“Lontoon 2012 koetapahtuman järjestäminen oli UCI: n ja LOCOG: n asia. Nicole tarjoutui paikalle tiimiautossa, aivan kuten Lizzie Armitstead oli viime vuonna Rio-koetustilaisuudessa, koska se oli myös miesten kilpailu. “